Nerde O Eski Şarkılar Hazırlayanlar içinde ben de varım diye söylemiyorum ama... ... Nostaljinin Sesi projesi gerçekten güzel bir çalışma oldu.
Eski plakların bir şekilde gün ışığına çıkarılması gerekiyordu. Aslında bu konuyu baz alan başka INTERNET siteleri ve hatta TV programları vardı. Meraklısı, eğer bir pikabı varsa, bir şekilde bu plakları bulup dinleyebiliyordu ama... Bu derece kapsamlı bir çalışmanın daha önce yapıldığını ben bilmiyorum.
Gerçi piyasada bu oluşumun benzeri bazı CD'ler bulunuyordu ama şarkı sayısı sınırlıydı. Bu sefer BİNLERCE eski şarkının tekrar dinleyiciyle buluşmasından söz ediyoruz. Aradan geçen bunca seneye rağmen bu şarkılar hala bir dinleyici kitlesi bulabiliyorsa, buna şapka çıkarmamız gerekmiyor mu? Beyoğlu Sahaflar çarşısındaki arkadaşlar, underground olarak buna benzer çalışmaları zaten yapmışlardı. Ama onların hizmet ettiği kitle çok kısıtlı bir çevreden geliyordu. Bir tür 'klüp' anlayışı içinde, adeta kendi aralarında gerçekleştiriyorlardı bu 'eski plakların canlandırılması' işini... Bu 'underground' anlayışını da hayranlıkla karşıladığımı söylemem gerek. Dış dünyanın kurallarına ve dayatmalarına karşı derinden ve gizemli bir tavır. Bugün Türkiye'de pop müziğinin suyu çıkmıştır. Önüne gelenin şarkıcı olduğu, ipe sapa gelmez sözleri dandik bir müzik eşliğinde söylediği bir ortamdan söz ediyoruz. Oysa bir zamanlar 'TRT denetiminden' geçmek, çok sınırlı ve kısıtlı kanallardan dinleyiciye ulaşmak durumunda kalan sanatçılarımız, işlerine daha büyük bir özen gösteriyorlardı. Bugünkü popçular, değil 20 yıl sonra, 6 ay sonra bile hatırlanacak şarkılar yapabiliyorlar mı? Ne gezer? Aralarında nispeten aklıbaşında olanlar eski şarkılara cover yapıyorlar. Eskisinin, aslının tadını almış olanlar da onu yemiyor işte. Mesela bir zamanlar Banu vardı. Nerede O Eski Şarkılar adında bir şarkı söylemişti... Haklı çıktı!
MÜZİK ANSİKLOPEDİSİ
|
|
Tweets by Eskinin_Adami |